Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Pariz - Beograd 2013.

U četvrtak, 9. maja u 17. sati u Zetskoj 11., otvara se kolektivna izložba, "Pariz - Beograd 2013". Izložba se može pogledati do 26. maja, po prethodnom dogovoru.


 


Na ovoj izložbi predstavljena su ostvarenja jednog skupa savremenih umetnika  post-konstruktivističkog i / l i  prostornog smera koji su ranije imali priliku da izlažu u neka- dašnjoj galeriji K. u Parizu. Dvojica iz Pariza, po jedna umetnica iz  Praga i Tel Aviva, a po jedan umetnik iz Beograda i Nikšića, time se okupljaju ovog maja u Beogradu na novoj zajedničkoj izložbi kod Emanuela Karlebaha. Ujedinjuju ih izrazito fizički, plastični /nefigurativni/ predlozi, naročito u vidu struktila koji slave masu, materiju, senke, neizvesne linije  i uglove, i površine iste takve. Tišina i opipno zavođenje, prostor i zapremina, kompozicija i arhitektonska emocija glavna su tu priča.


Učesnici izložbe: Emanuel Viar (Pariz), Darko Karadžić (Pariz), Veljo Stanišić (Nikšić), Vanesa Vale - Hardi (Prag), Boris Petrović (Beograd) i Inga Fonar - Kokos (Tel Aviv).


 



Datum objavljivanja: 07.05.2013.