Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Paralelo 58

Tri savremena umetnika iz Argentine u Beogradu / Tres artistas contemporáneos de Argentina en Belgrado, 14/12 - 11/01/2013. Otvaranje izložbe je u petak, 14. decembra u 19. sati u prostoru Podroom, Kulturnog centra Beograda.


 


Izložbu će otvoriti Gustavo Dzugala, Otpravnik poslova  Ambasade Argentine u Beogradu  / La exposición será inaugurada por Gustavo Dzugala, Encargado de Negocios  de la Embajada de Argentina en Belgrado. Na otvaranju će biti prisutni umetnici Alehandro Argueljes i Huan Pablo Fernandes Bravo



PARALELO 58  je grupa koju čine tri savremena argentinska umetnika iz Buenos Airesa: Fabian Atila, Alehandro Arguljes i Huan Pablo Fernandes Bravo. Baveći se pre svega temom pejzaža, sva tri umetnika istražuju na različite načine njegove mogućnosti predstavljanja kroz lične veze i odnose, koji je svaki od njih uspostavio sa samim gradom, njegovim okruženjem, prirodom i tradicijom. S jedne strane zanatsko umeće zasnovano na prenesenim iskustvima starih majstora, u Paralelu 58 povezuje se sa usamljenošću i zapuštenošću ulica i obala Buenos Airesa.


 



Datum objavljivanja: 14.12.2012.