Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Pakovanje Haosa

Galerija Haos završava svoju izlagačku delatnost performansom Blaža Kovačevića, umetnika crnogorskog porekla, koji živi i stvara u Savani – državi Džordžija/USA. Zapravo ovaj likovni stvaralac je poželeo da upakuje prostor Galerije HAOS i najavi selidbu u novi prostor, Dositejevu ulicu, na jesen tekuće godine.

  


Ovaj likovni stvaralac je poželeo da upakuje prostor Galerije HAOS i najavi selidbu u novi prostor, Dositejevu ulicu, na jesen tekuće godine.Tim povodom obaveštavamo medije i javnost da dodju u utorak, 15. jula u 21 sat, da učestvuju u tom činu zajedno sa autorom i posluže se na malom koktelu.   


Blažo Kovačević ne želi da otkrije sve što je naumio da realizuje tom prilikom već samo nagoveštava: „Želio bih u utorak uveče da zajedno sa posetiocima upakujem u crtež ovaj prostor u ulici Cara Lazara i sve prisutne zajedno i da na taj način simbolički preselimo ovaj Haos u novi prostor. Zamoliću prisutne da budu tačni i dodju do 21 sat i da mi se pridruže u pravljenju malog haosa tako što ćemo zajednički skinuti papirnu instalaciju. Predložiću publici da dio tog materijala ponese kući i da napravi na njemu jedan crtež koji bi poslije mogli da donesu u galeriju crteža, u Novi Haos – Chaos nouvel espace, kada se na jesen bude otvorio na novoj lokaciji, u Dositejevoj br. 3.    


Borka Božović


 


 


 


 


 

 


 

 


Datum objavljivanja: 12.07.2008.