Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Paja Jovanović / Paul Joanowitch

Isčekujući 100.000 posetioca izložbe Paja Jovanović/Paul Joanowitch, koja je od 23. decembra otvorena u Galeriji SANU, izložbu možete pogledati još samo u toku sledeće nedelje. Stručno vođenje Petra Petrovića u subotu 13. februara u 12 časova.

 


Podsećamo da ova izložba Narodnog muzeja u Beogradu predstavlja centralni događaj obeležavanja jubileja, 150 godina od rođenja slikara Paje Jovanovića. Pri odabiru dela kojima bi stvaralaštvo ovog izuzetnog umetnika bilo predstavljeno na najadekvatniji način, akcenat je stavljen na najreprezentativnijija ostvarenja ovog umetnika. Izložena dela, grupisana u četiri tematske celine, predstavljajući hronološki pregled Jovanovićevog slikarstva istovremeno pripovedaju o temama i predmetima umetnikovog intimnog promišljanja.  Kako je reč o jedinstvenom izboru dela, jednog od najvećih srpskih slikara, pozivamo sve one koji do sada nisu bili u prilici da pogledaju izložbu Paja Jovanović/Paul Joanowitch da u toku naredne nedelje dođu u Galeriju SANU. Do 21. februara iskoristite izuzetnu priliku da se upoznate sa bogatim i raznovrsnim Jovanovićevim stvaralačkim opusom.


 


Autorsko vođenje kroz izložbu Paja Jovanović/Paul Joanowitch , subota, 13. februara 2010. u 12 časova Galerija SANU, Knez Mihailova 35 


Kako bi se i posetiocima koji nisu u mogućnosti da radnim danima prisustvuju autorskim vođenjima kroz izložbu Paja Jovanović/Paul Joanowitch,  ovonedeljni susret sa gospodinom  Petrom Petrovićem, kustoom Zbirke srpskog slikarstva XVIII i XIX veka, je zakazan za subotu u 12 časova. 


Slušajući živopisne priče gospodina Petrovića prisutni će biti u prilici da, pored nadaleko poznatih činjenica o najmlađem srpskom akademiku i jednom od naših najuglednijih slikara jednom od naših najzmačajnijih umetnika, saznaju i mnoštvo zanimljivosti o životu i stvaralaštvu Paje Jovanovića. Od autora izložbe ćemo saznati zašto baš ova dela, grupisana u četiri tematske celine, na najadekavtniji način pripovedaju o širini i komplaksnosti opusa Paje Jovanovića.


Pozivamo sve ljubitelje umetnosti, koji do sada nisu bili u prilici da u društvu gospodina Petrovića pogledaju izložbu Paja Jovanović/Paul Joanowitch, da u subotu u 12 časova dođu u Galeriju SANU i otkriju  nove dimenzije najreprezentativnijijih i nadaleko čuvennijih ostvarenja Paje Jovanovića.


Portfolio Narodni muzej u Beogradu


 


 


Datum objavljivanja: 12.02.2010.