Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Outside the Lines / Contemporary Artwork Selection Vol.1

U Galeriji New Moment, Hilandarska 14. u toku je izložba, "Outside the Lines / Contemporary Artwork Selection Vol.1." Izložba će trajati do 7. decembra.


 


New Moment Galerija i Logic Art Space predstavljaju šest savremenih umetnika koji pomeraju granice, i u svojim umetničkim praksama istražuju - šta je to izvan i unutar linije.





IVONA PLESKONJA



SIMONIDA RAJČEVIĆ



LIDIJA DELIĆ



MARINA MARKOVIĆ



LJILJANA ŠUNJEVARIĆ



DANIELA FULGOSI



 



Koncept izložbe je zasnovan na odabiru umetničkih dela različitog sadržaja i medija, koja su bazirana na univerzalnoj temi - istraživanje granica (mentalne i fizičke). Ključni fokus izložbe je - prostor van linija – i svaki umetnik ga tumači na različit način. Da li je to osetljiv trenutak u pitanju identiteta, preispitivanje nefleksibilnog prihvatanja savremenih uslova ili, pak, put ka novoj destinaciji, simbolička vrednost linije kao granice je nešto što treba preći i smatrati nerelevantnim. Ova izložba okuplja raznovrsne pristupe kako bi pokazala kvalitet umetnosti koja se nalazi van ‘mainstream-a’.



Outside the Lines / Contemporary Artwork Selection Vol.1 je prva, u nizu predviđenih. izložbi i predstavlja zvanični početak saradnje između Logic Art Space i New Moment Galerije.



Naš cilj je da napravimo seriju prodajnih izložbi i pribiližimo umetnost javnosti, čineći je tako pristupačnijom. Istovremeno, želimo da podstaknemo sugrađane da podrže razvoj umetnosti, stvarajući osnovu za buduće generacije umetnika iz ove regije.



Sve radove izabrali su Lazar Sakan, vlasnik New Moment Galerije i Nataša Radojević, kustos i osnivač Logic Art Space, međunarodne umetničke organizacije u Italiji, koja radi na promociji i produkciji savremene vizuelne umetnosti.


 


 



Datum objavljivanja: 04.12.2017.