Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Outside Project

Gografija gestova / Geography of Gestures 4 / 20. maj 2008. Predavanja u Sali na I spratu Doma omladine od 6 do 9. maja sa početkom od 18:30h Predavači: Zoran Erić, Milan Prodanović, Nikola Šuica i Vladan Jeremić. Sva predavanja će biti održana na engleskom jeziku!

 


Projekat Outside u Beogradu će biti realizovan od 4-20. maja. Program će uključiti niz radionica, predavanja i javnih događaja posvećenih posmatranju urbanog prostora, materijalne kulture i životne sredine. Program se dešava na više lokacija. Ove godine, pored Beograda, po prvi put planirane su i aktivnosti u Pančevu i Kikindi. Polaznici programa, kao svake godine, biće studenti firentinske Akademije i njihove kolege iz Beograda i Novog Sada. Radionice u Beogradu, Pančevu i Kikindi realizovaće Virgilio Sieni, jedan od vodećih italijanskih umetnika u sferi teatra i performansa, kao i predavači firentinske Akademije, Angela Nocentini, Francesco Roviello, Edoardo Malagigi.




Kao i ranijih godina, uvodni deo programa Outside uključiće predavanja o istoriji i savremenosti urbanog prostora, kao i posete mestima od značaja za razumevanje konteksta grada. U ovom delu programa učestvuju predavači, profesori i teoretičari, Irina Subotić, Milan Prodanović, Zoran Erić, Nikola Šuica. Predavanja će obuhvatiti teme urbanih identiteta u tranzicionim drustvima, građenje identiteta u odnosu na arhitekturu i urbanistička rešenja, utopije, odnos grada i reka, prostore kolektivnog sećanja i kolektivnog zaborava.


 


Datum objavljivanja: 09.05.2008.