Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Otvorena vrata: Vesna Perunović Paradigma doma: Novo mesto pripadanja

Pozivamo vas da u petak, 28. aprila u periodu od 14 do 18h. posetite Galeriju - legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića i kroz razgovor sa kustosom Miroslavom Karićem saznate više o koncepciji i temi izložbe Paradigma doma: Novo mesto pripadanja.

 



 


Izložba Home Paradigm: A New Place of Belonging / Paradigma doma: Novo mesto pripadanja tematski rezimira poslednjih petnaestak godina u radu srpsko-kanadske umetnice Vesne Perunović. Obuhvata umetničine radove nastale u periodu nakon dvehiljaditih, uključujući instalacije sa redimejd objektima, crteže, fotografije, video radove i site-specific intervencije.



Sumiran u poslednjih deceniju i po, Vesnin umetnički rad ostaje prepoznatljiv, pre svega, po vrlo sažetom vizuelnom jeziku i strategiji svedenosti u izboru boja, predmeta i materijala koje upotrebljava, performativnih gestova koje primenjuje kao i centralnih motiva arhetipskih sadržaja kojima se, u finalnom utisku dela, bez obzira na polazišta u ličnim iskustvima i narativima, postiže univerzalnija interakcija sa posmatračem.



Galeriju - legat Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića možete posetiti svakim danom osim utorkom, od 10 do 18 časova.

Izložba Home Paradigm: A new place of Belonging će trajati do 21. maja 2023.


 



Datum objavljivanja: 26.04.2023.