Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Otkrij umetnika u sebi

Otkrij umetnika u sebi-dizajn je umetnost. Program grafičkog dizajna je namenjen svima uzrasta od 14 do 19 godina koji žele da saznaju nešto novo, dopune svoje postojeće znanje, izraze svoju kreativnost i umetničku sposobnost.

 



 


Podeljen je u dve jedinstvene celine:



Prva – koja neguje kreativan, umetnički, stručni rad na konkretnim zadacima i poslovima grafičkog dizajnera kao što su: vizuelni i korporativni identitet proizvoda ili firme, idejno-grafičko rešenje loga, oblikovanje fontova, dizajn štampanih materijala kao što su plakati, bilobordi brošure, katalozi, knjige, ambalaža, ilustracija. Druga je crtanje na računaru, kad papir zamenimo grafičkom tablom i monitorom i naš računar koristimo za crtanje i slikanje. Gde se susrećemo sa likovnim principima komponovanja koja se primenjuju ne samo kroz crtež i sliku, već i savremenije vidove vizuelnog izražavanja.

Program podrazumeva sticanje veštine za samostalan rad u kompjuterskim softverima kao što su: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, In Design.



Program vodi Vanja Dodig, dipl.grafički dizajner.

Projekat sufinansira Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.



Besplatan je za sve polaznike uzrasta od 14 do 19 godina koji se prijave putem mejla: art@sumatovacka.rs (ime, prezime, uzrast, škola).


 



Datum objavljivanja: 25.07.2019.