Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ostrva Ljiljane Jarić Šebek

U utorak, 7. septembra u 19 časova u Galeriji Feniks, Tadeuša Košćuška 28, Beograd, otvara se samostalna izložba crteža autorke, Ljiljane Jarić Šebek, pod nazivom, "Ostrva". Izložba traje do 25. septembra.

 


Ljiljana Jarić, rođena je 1958. godine u Splitu. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu završila je 1985. godine u klasi prof. Milice Stevanović i Radenka Miševića. Studijski je boravila u Cite des Arts u Parizu, 2005. godine. Član je ULUS - a od 1985. godine. Trenutno živi i radi u Solunu (Grčka).Imala je jedanaest samostalnih izložbi u Beogradu, Moskvi i Solunu, a učestvovala je na dvadesetdve grupne izložbe u zemlji i inostranstvu.

                                                   

 

"... Može li jedan crtač da uposli sto hiljada olovaka? Izgleda da može. I još: iglu i konac, providnu foliju, pirinčani papir, akrilne tuševe, uljane pastele. Ako tome dodamo geografski atlas, na primer, i otiske tragova koji se preklapaju zbog višeslojnosti, dobićemo osećaj od kakvog su to tananog materijala sačinjeni najnoviji "reljefi" Ljiljane Jarić Šebek. Reljefi, zato što izlaze iz dvodimenzionalnosti, kako to sâma umetnica kaže.

... Ljiljana Jarić Šebek progovara o slojevima svesti, o unutarnjem sadržaju jednog ljudskog bića, koje je, ne pukom slučajnošću, još i žena. I to koristi sottovoce. Ko ume da osluškuje, shvatiće. Individualno se čita kao kolektivno. Retko, ali se čita."

                                          

 Aleksandra Grubor  


 


Portfolio Galerija Feniks


Datum objavljivanja: 05.09.2010.