Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ostaci života - neupadljivi prikazi

U ponedeljak, 11. aprila u Galeriji O3one na Andrićevom vencu, otvara se samostalna izložba autora Ivana Šukovića, pod nazivom, "Ostaci života - neupadljivi prikazi". Izložba traje do 19. aprila.


 


"Ostaci života - neupadljivi prikazi" naziv je izložbe koja tretira međuprostore i međuvremena kao neupadljive prikaze, koji predstavljaju inkarnaciju temeljnog razdora u porodičnim odnosima, nastalih po uzoru na dramu "Šest lica traži pisca," Luiđi Pirandela.



Dramu, koja se bavi dvostrukim značenjem prostora i vremena, njegovim skrivenim smislom, ‘interpretira’ hičkokijanski junak, 'čovek koji je previše znao'. Otac, kao provokator radnje, blokira život drugih, vraća lošu prošlost i sprečava dobru budućnost.          



Koncept rada postavlja ključno pitanje: da li su u životu, u svakoj priči, kao i u samoj  istoriji najintrigantnije činjenice ili oni međuprostori i međuvremena - zavučeni između njih, te što  čini bespredmetni prostor i sa  čime se suočavamo u tišini između pitanja i odgovora, u jazu između slike i zvuka, između gutljaja i kašike.





Izložbu čine dva dela:

1. desetak digitalnih printova koji kroz vizuelno-narativni niz upućuju na razvoj drame od ekspozicije do raspleta;

2. video instalacija, koja sublimira koncept u vizuelnu celinu.


 



Datum objavljivanja: 09.04.2011.