Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Oslobađanje

Četvrta u nizu izložbi koje će se odviti u sklopu Podijuma, nosi naziv Oslobađanje. Umetnički prostor U10 Kosovke devojke 3. 7 - 17 septembar, 2022.

 



Četvrta u nizu izložbi koje će se odviti u sklopu Podijuma, nosi naziv Oslobađanje.



Šta je nasleđe danas? Čega se najteže odričemo? Da li naši savremenici i predmeti postaju jedino nasleđe koje imamo? Materijalno, opipljivo, bogatimo rečima i emocijama kako bi preraslo u jedino nasleđe za koje bismo se borili. Živimo sa predmetima koje smo opteretili potrebom da dobiju titulu nasleđa. Gotovo da ne možemo da se oslobodimo imaginarnog narativa oformljenog oko predmeta i ljudi.



Pozivamo vas da učestvujete u instalaciji autora Artinjana Artinovića i Kristine Armuš, u Umetničkom prostoru U10, u sredu, 7. septembra, od 19h.



Kolektivno oslobađanje je vodeći narativ projekta, zato dođite i ostavite u prostoru predmete/pesme/knjige/fotografije/slike, sve sa čim vam više nije jednostavno da živite. Predmete možete ostavljati tokom celog trajanja izložbe. Jedini uslov za učestvovanje je da, nakon što nam jednom ostavite vaše terete, više nikada ne pomislite na njih.


 



Datum objavljivanja: 06.09.2022.