Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Olga Vujčić VOlgArt: Sinestezija

Četvrtak, 15. juna u 19 časova u UK Parobrod otvaranje izložbe „Sinestezija“ Olge Vujčić VOlgArt. Izložba je otvorena do 10. jula 2023. godine.

 



 


Od kapi kosmosa, stvaranja sveta, plavih kometa, paunova, riba, petlova i raznolikog životinjskog sveta nastala je njena planeta.



VOlgArt je umetnica interesantnog likovnog izraza. Ona prirodu doživljava drugačijim čulima, govori bojama, oseća oblicima i priča kistom. Na njenim slikama ništa nije onako kako treba da bude i uprkos tome preživljava i odiše životom.



Apsolutna sloboda izraza kroz boje, forme i oblike. U njenim koloritima dominira plava gde nastaje iskra koja se proteže kao bilo života i spaja u jednu celinu. Plava svetla kao jutro neba i tamna kao noć bez zvezda, duboka i zrela. NJene slike vide, oči kao simbol samoposmatranja, uvida i savesti. Dominira paun koji posmatra svojim raskošnim perima, petlovi koji pozivaju na buđenje i ribe koje u dubini dosežu uvide.



VOlgArt je umetnica jasnih formi, skrivenih simbola, glasnih boja koje se razlivaju osećanjima i dodiruju očima.







Rođena kao umetnica 1975. godine. Bila je sreda i topao avgustovski dan.

VOlgArt je njeno ponovno rađanje, buđenje i njen novi život.

Očarana prirodom i bojama koje je okružuju, hoda po oblacima, slika mislima i posmatra srcem. Ceo svet je njen, i ona njegova. Sve životne faze, sva učenja, sazrevanja, saznanja i neznanja uverile su je da je sve čudesno i istovremeno moguće. Više voli mačke od pasa. Služi se zaboravom umesto mržnjom.







Svoje radove izlagala je na više kolektivnih izložbi:,,Crno-Beeli svet", ,,Beskonačnost", ,,Art apstrakt", ,,Mini form art", ,,Iluzija", ,,Linija", ,,Paralelni svet" u organizaciji Udruženja kreativna Fabrika tokom 2023.godine. Stvara, sanja, sazreva, kreira najviše u sebi, zvanično u Beogradu.


 



 


Datum objavljivanja: 13.06.2023.