Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Oleg Kulik: Merry-go-round - stručno vođenje

Stručno vođenje kroz izložbu Oleg Kulik, "Merry-go-round" Kustoskinja: dr Sanja Kojić MladenovPetak 17. maj 13h Muzej savremene umetnosti Vojvodine Dunavska 37 Galerija N

 





Na stručnom vođenju kroz izložbu “Merry-go-round” uz kustoskinju dr Sanju Kojić Mladenov posetioci će se bolje upoznati sa antologijskim akcijama  Olega Kulika iz 1990-ih i sa čuvenim amblematskim performansima iz serije Besni pas, Grizem Ameriku, Amerika me grize,  kao i sa foto-kolažima iz 2000-ih i novim konceptom realizovanim kroz Master class – performance u kojem su učestvovali studenti vajarstva i ostali zainteresovani za saradnju sa autorom.



Oleg Kulik je rođen 1961. godine u Kijevu i smatra se jednim od osnivača akcionizma u post-sovjetskoj Rusiji. Kroz svoj rad istražuje odnos politike i moći, emocionalne i fizičke aspekte odnosa između ljudi i životinja, normalnosti i devijacije, kiča i umetnosti.



Ulaz slobodan



Izložba se realizuje u okviru međunarodnog projekta RISK CHANGE (RIZIKUJ PROMENE), podržanog od strane programa Evropske Unije “Kreativna Evropa”.


 



 


Datum objavljivanja: 15.05.2019.