Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ogledi o Španiji

Četvrtak, 20. novembar, 19h Institut Servantes, u saradnji sa Akademijom umetnosti Slobomir P iz Republike Srpske, organizuje izložbu plakata na kojima će biti prikazane teme o španskoj kulturi. Izložba studentskih radova otvoriće se u Galeriji Instituta Servantes u četvrtak u 19h i traje do 26. novembra.

 


Studenti Odseka za dizajn i grafiku Akademije umetnosti Slobomir P univerziteta iz Slobomira i Doboja iz Republike Srpske predstaviće svoje plakate na kojima su prikazane teme o španskoj kulturi. Radovi su nastali tokom školske 2007/2008 godine, i to kao rezultat istraživanja o fenomenima španske književnosti i filma.


Sedam studenata profesora Zdravka Mićanovića i asistenta Nenada Maleševića (Bojan Bajić, Danijel Đekanović, Lejla Slamnik, Marina Novković, Sandra Mlađanović, Tamara Budović i Vedran Milić) dizajniralo je plakate, kalendare i druge grafičke forme, sa ciljem da uprizore svoj doživljaj španske umetnosti i mitologije. Odabrali su, drugačije rečeno, svoje uzorne priče i «preveli» ih sa španskog na jezik(e) grafičkog dizajna.


 


Datum objavljivanja: 17.11.2008.