Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Oflajn

Izložba Ivana Stanića Deivana pod nazivom “Oflajn“ biće postavljena u galeriji Progres od 7. do 16. marta.


 


Radovi referiraju na ekran koji je postao omiljena opojna supstanca savremenog čoveka, infiltrirana u mnoge segmente njegovog svakodnevnog života. Samo zato što nikada ne prepoznajemo površinu ekrana, stalno smo željni slika i poruka, predloga i sugestija, poput Fejsbuka.


Sa svim tim ekranima oko nas, napustili smo sobu za razmišljanje, otkrivamo informaciju i onda kada je ne reflektujemo i ne reflektujemo, kada je otkrijemo. Posledica svega toga , kada je u pitanju najbitniji proces – duhovno putovanje, jeste da za njega nema više prostora, te odlučujemo da ostanemo na površini.


I ako u trenutku osetite da vas je nešto dotaklo, setite se da ste putovanje počeli „plutajući“ po površini, a autor je “krivac“  koji  vas stavlja u pozicije ispred i iza ekrana. Shvatićete da se naša ljubav ne može razlikovati od naše mržnje.


Za ovu vrstu surfovanja vam neće trebati drugi antivirus softver, osim sopstvenog.


Ivan Stanić DEIVAN rođen je 1970. godine. Živi i stvara u Beogradu. Multimedijalni umetnik, istoričar umetnosti, dizajner i kustos. Realizovao više samostalnih izložbi u Srbiji i van zemlje, učestvovano na više desetina zajedničkih izložbi. Glavni koordinator Noći muzeja u Srbiji, Noći kulture u Crnoj Gori i projekta SUTRA na Festivalu nauke u Beogradu.



 


Datum objavljivanja: 06.03.2011.