Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Održana Zografova onlajn strip radionica na Nova Festivalu

Radionica strip autora Aleksandra Zografa pod nazivom „Kako izaći na kraj sa realnošću” održana je na onlajn platformi Zoom, u okviru Nova Festivala koje se održava od 1. do 12. decembra u Galeriji Milorada Bate Mihailovića u Pančevu, a posvećeno je saradnji Srbije i Francucke u oblasti stripa.


 


Na radionici su učestvovale prve rezidentkinje programa Ukrštenih rezidencija na polju stripa između Srbije i Francuske, Alize De Pen i Dragana Radanović, kao i strip autori i autorke iz Srbije i drugih zemalja.

Saša Rakezić alias Aleksandar Zograf, urednik i voditelj ove radionice, o konceptu koji stoji iza naslova „Kako izači na kraj sa realnošću” je rekao: „Obe autorke sa rezidencije se bave realnim problemima našeg vremena. A pored toga, u doba Covida-19, svi moramo da se prilagodimo realnoj situaciji, šta god mislili o prirodi pandemije”.

Na radionici su Alize De Pen i Dragana Radanović predstavile svoje radove izložene na ovogodišnjem izdanju Nova Festivala, a učesnici i učesnice su potom prikazali i komentarisali svoje strip table, crteže i ilustracije na temu „Kako izaći na kraj sa realnošću”. Radove su predstavili strip autori i autorke Marko Malk, Frances Lewtas, Niklas Nenzen, Vladimir Palibrk, Ilija Jakovljević, Danilo Milošev Wostok, Rajko Čučak i Darko Dacović.

Nova festival organizuje Agencija KomunikArt, uz podršku Francuskog instituta, Ministarstva kulture i informisanja, Grada Pančeva, i u partnerstvu sa Kulturnim centrom Pančeva.


 



Datum objavljivanja: 09.12.2020.