Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Odlaganje izložbe u Glasniku

Zbog tehničkih problema u Klubu-knjižari-galeriji "Glasnik " odlaže se otvaranje izložbe Isidore Nikolić i studenata grafičkog dizajna CYMO Kolektiv, "Series 03 New Planets / Nove planete" koje je zakazano za ponedeljak, 16. jun sa početkom u 19 časova.


 


Izložba Nove planete predstavlja specifičan model veoma uspešne saradnje profesora/ predavača i studenata.  Ideja projekta je da svojim likovno-grafičkim jezikom svako od članova grupe CYMO osmisli svoju verziju nove planete koju bi, figurativno rečeno, Mali princ posetio.


Kroz formu plakata, ilustracija i digitalnih printova CYMO Kolektiv nam otkriva nove planete i upoznaje nas sa svojim intimnim viđenjem unutrašnjosti svojih bića, vizuelno prenoseći veru u nova pronalaženja i spremnosti da se bude pronađen. Radove su uradili studenti II I III godine Fakulteta za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta u Beogradu, Odsek za grafički dizajn i vizuelne komunikacije.


Za ovu priliku, radovi nastali tokom školske 2007/08. godine, specijalno i pažljivo su uklopljeni u celinu, dozvoljavajući sofisticirani pečat svakom od članova sa jedne strane, a sa druge definišući pročišćeni pristup i realizaciju CYMO radova.


 



Datum objavljivanja: 14.06.2008.