Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Odaliske, Julije Dašić

U sredu, 15. jula u 19 časova u Nacionalnoj galeriji, Dositejeva 1 u Beogradu, otvara se samostalna izložba autorke, Julije Dašić, pod nazivom "Odalisques".

 


Julija Dašić rođena  1973 godine u Parizu, Julija Dašić odrastala je na relaciji Beograd -Serres (Grčka), da bi se potom vratila u Francusku gde trenutno živi i radi. Izlagala je u Beogradu, Nagoji (Japan), Kavali (Grčka) i Parizu (Francuska).




Nakon završene Akademije Primenjenih Umetnosti, a prethodno Dizajnerske škole u Beogradu i 'Arts décoratifs' akademije u Parizu, Julija je sarađivala sa brojnim umetnicima i dizajnerima iz sveta mode. Istovremeno, radila je i kao stručni ilustrator za izdavača iz oblasti medicine, budući da je specijalista za  crtež anatomije.




Pod uticajem umetnika kao što su Klimt, Bosch i Pierre Molinier, Julija je razvila sopstveni originalni umetnički izraz kombinujući tehniku fotomontaže i slikanje. Njena najnovija serija "Odalisques" (Odaliske) reflektuje erotičnu atmosferu u kojoj raskošna tela ženskih modela lebde u nedefinisanom prostoru.


 


Datum objavljivanja: 13.07.2009.