Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Od realnog do apstraktnog i obrnuto

U sredu, 14. oktobra, 2009. godine u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva u 19. časova otvara se samostalna izložba autora Jonela Popovića, pod nazivom, "Od realnog do apstraktnog i obrnuto". Izložba se može pogledati do 30. oktobra.

 


Jonel Popović, četrdeset godina profesionalnog rada, obeležava izložbom na kojoj će, uz izbor iz svoje ranije produkcije, prikazati i svoje najnovije radove. Deo izložbe inspirisan muzikom je nastavak njegovog rada predstavljen na izložbi PAN, a radovi su rađeni u tehnici ulje na platnu.


Jonel Popović je rođen 1950. godine u Banatskom Novom selu. Nakon završene osnovne škole otišao je u Novi Sad, gde je završio Skolu za primenjenu umetnost 1969. godine. Iste godine upisuje i Likovnu akademiju u Bukureštu u Rumuniji, na kojoj je uspešno diplomirao 1973. godine na odseku slikarstva. Potom se vraća u Pančevo, gde i danas živi i radi.


Imao je 18 samostalnih izložbi i preko 200 grupnih. Učestvovao je u brojnim likovnim kolonijama, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.


 


 


Datum objavljivanja: 09.10.2009.