Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Obmanjujući projektili: o generativnom nikome i spekulativnom ništa

Međunarodna grupna izložba „Obmanjujući projektili: o generativnom nikome i spekulativnom ništa” realizovana je u okviru projekta „Alterum”, u saradnji U10 sa galerijama Muto iz Budimpešte, Vunu iz Košica i 35m2 iz Praga.


 


OBMANJUJUĆI PROJEKTILI

O generativnom nikome i spekulativnom ništa



Prateći program:



četvrtak, 10. jun, 17h:

okrugli sto sa Darkom Vukićem, Natalijom Paunić i Milošem Zecom



petak, 11. jun, 17h:

vođenje i razgovor sa kustosem Darkom Vukićem



Razgovori će biti na engleskom jeziku.





Međunarodna grupna izložba „Obmanjujući projektili: o generativnom nikome i spekulativnom ništa” realizovana je u okviru projekta „Alterum”, u saradnji U10 sa galerijama Muto iz Budimpešte, Vunu iz Košica i 35m2 iz Praga. Na beogradskoj izložbi, čiji je kustos Darko Vukić, radove predstavljaju reprezenti svojih zemalja, umetnici mlađe generacije: Šimon Sikora i Maks Vajt iz Češke, Adam Varga i Mate Janki iz Mađarske, Inka Karčakova i duo koji čine Aleks Selmeci i Tomaš Kocka Jusko iz Slovačke, i Pavle Banović i Vanja Žunić iz Srbije.






Darko Vukić (1992, Crnjevo, Srbija) je vizuelni umetnik, istraživač i autor. Diplomirao je slikarstvo i transmedije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, 2016. godine. Angažovan je u okviru umetničkih inicijativa i projekata različitih platformi kroz izložbe i diskurzivne programe, istovremeno blisko sarađujući u institucionalnim, kao i u vaninstitucionalnim i nezavisnim kontekstima u zemlji i inostranstvu. Uređuje, razvija i kustosira: Prostetički paviljon, „$vvarm” – platformu osmišljenu kao plug-in radnu stanicu za eksperimentalno prevođenje i „Tag_teror” – magazin za razvoj tekstualnih praksi o umetnosti – sa ciljem revizije značenja i kritičkih uvida u aktuelne teorijsko-artizanske diskurse.




www.vukicd.info

www.instagram.com/savazolog


 



Datum objavljivanja: 10.06.2021.