Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Oblikovanje otpora

Poziv za Radionicu izrade protestnih plakata u tehnici sito - štampe koja će se realizovati od 3 - 6. septembra, od 10 - 17h, u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu.


 


Radionicu će voditi kolektivi Cactus iz Londona i Škart iz Beograda. U tri dana, koliko radionica traje, učesnici će se upoznati sa osnovnim principima sito-štampe i baviti temom Privatizacija Javnog, kao i temama koje uključuju sve ostale oblike narušavanja stanja za opšte dobro: otporom privatizaciji (prostora), otporom nedostatku javnog prostora, potrebom za inicijativama koje dotiču pitanja promene namene prostora za opšte dobro, gubitkom i nedostatkom prostora, ali i drugim temama koje ih podstiču da protestuju.Radionica će započeti prezentacijom rada kolektiva Cactus i Škart, a čiji će članovi upoznati učesnike/ce i sa radom drugih političko i socijalno angažovanih dizajnera širom sveta. Polaznice/ci radionice će se, na početku radionice, baviti analizom i vizualizacijom reči i slika i pojmova inspirisanih temom Privatizacija Javnog.Takođe, učesnice/ci će imati priliku da odaberu materijal na kome će promovisati svoje ideje: poster, majica, nalepnica, tašna ili bilo koji lični predmet mogu postati prenositelji poruka otpora i protesta.Rešenja radionice biće pridružena i prikazana na izložbi 'Signali otpora' koja će biti predstavljena u Kulturnom centru REX u Beogradu od 7. do 13. septembra.




Svi zainteresovani mogu da se prijave do 29. avgusta, na: office@kuda.org i/ili rex@b92.net, subject: radionica oblikovanje otpora. Radionica je besplatna, a za ograničen broj učesnika/ca iz Beograda biće obezbeđen smeštaj i hrana tokom radionice.



 

Radionica je deo projekta 'Signali otpora' (2 - 13. septembar 2011) - serije događaja u okviru koje će se održati:



- radionica sito-štampe koju će voditi kolektiv Cactus iz Londona i grupa Škart iz Beograda (3 - 6. septembar, Novi Sad)

- prezentacija rada i razgovor sa članovima kolektiva 'Cactus' i 'Škart' (2/3 septembar, Beograd/Novi Sad)

- projekcije filmova u Omladinskom centru CK13, Novi Sad (4 - 6. septembar) i Kulturnom centru REX (8 - 9. septembar)

- otvaranje izložbe 'Signali otpora' u Kulturnom centru REX (7. septembar, 20:00)

- razgovor učesnika/ca i voditelja radionice sito-štampe sa učesnicima radionice ‘Javni prostori - javno dobro' projekta KO GRADI GRAD


 



Datum objavljivanja: 19.08.2011.