Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Obaveštenje ministarstva

Republička Vlada je na predlog Ministarstva kulture, na rukovodeća mesta više institucija kulture postavila nove ljude.


 


Republička Vlada je, na predlog Ministarstva kulture, imenovala za vršioca dužnosti direktora Etnografskog muzeja Dušicu Živković, muzejsku savetnicu – etnologa. Vlada je imenovala i v. d. predsednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora Etnografskog muzeja. Za v. d. predsednika Upravnog odbora imenovan je prof. dr Živko Mikić, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.



Vlada je za v. d. direktora Muzeja istorije Jugoslavije imenovala Katarinu Živanović, asistentkinju na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum u Beogradu, na predmetima Upravljanje projektima i Teorija interkulturalnih komunikacija i dosadašnju direktorku Kulturnog centra Reks. Takođe su imenovani i v. d. predsednika i članova Upravnog i Nadzornog odbora ovog Muzeja. Za v. d. predsednika Upravnog odbora Muzeja istorije Jugoslavije imenovan je dr Predrag Marković, naučni savetnik u Institutu za savremenu istoriju.



Vlada je imenovala v. d. predsednika i članova upravnih i nadzornih odbora Arhiva Srbije i Crne Gore (v. d. predsednika Upravnog odbora je prof. dr. Milan Ristović, profesor na Filozofskom fakultetu), Arhiva Srbije (v. d.  predsednika Upravnog odbora je prof. dr Dragor Hiber, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu), Istorijskog muzeja Srbije (v. d. predsednika Upravnog odbora je prof. dr Ljubinka Trgovčević, profesorka na Fakultetu političkih nauka u Beogradu), Beogradske filharmonije (v. d. predsednika Upravnog odbora je Aleksandra Drecun, diplomirana pravnica) i Ansambla narodnih igara i pesama Srbije "Kolo" (v. d. predsednika Upravnog odbora je prof. dr Dimitrije Golemović, profesor na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu).


 



Datum objavljivanja: 12.05.2008.