Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

O umetnosti danas

Okrugli sto pod nazivom "O umetnosti danas", na kome će učestvovati: Ješa Denegri, Nikola Dedić, Radoš Antonijević i Selman Trtovac, održaće se u petak, 22. maja u 21 sat u Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke Svetozar Marković.


 


Ješa (Jerko) Denegri je istoričar, teoretičar i kritičar umetnosti i jedna je od najznačajnijih pojava iz te oblasti na području jugoistočne Evrope. Rođen je u Splitu 1936, radio je kao kustos Muzeja savremene umetnosti u Beogradu i kao profesor istorije moderne umetnosti na Filozofskom fakultetu Beogradskog univerziteta.





Nikola Dedić, rođen u Nišu 1980. godine. Diplomirao na odeljenju za Istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu. Magistrirao na grupi za Teoriju umetnosti i medija pri interdisciplinarnim postdiplomskim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu. Radi kao asistent na Filozofskom fakultetu u Nišu na predmetima Estetika komunikacije i Vizuelna komunikacija. Autor je knjige Ka radikalnoj kritici ideologije: od socijalizma ka postsocijalizmu.





Radoš Antonijević, rođen 1969. u Pančevu. Diplomirao 1997. a magistrirao 2000. godine na Vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Radi kao docent i vodi predmet skulptura u metalu i drvetu na FLU u Beogradu.





Selman Trtovac, rođen 1970. u Zadru. Diplomirao 1997. a magistrirao 2000. godine u klasi Klausa Rinkea na Akademiji umetnosti u Dizeldorfu.


 


Portfolio Umetnički centar UB Svetozar Marković



Datum objavljivanja: 18.05.2009.