Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Novogodišnja prodajna izložba

U petak 21. decembra u 13 časova u Prodajnoj galeriji Beograd na Kosančićevom vencu otvara se "Novogodišnja prodajna izložba" i traje do 31. januara, 2013. godine.


 


Novogodišnja prodajna izložba  predstaviće stalnu galerijsku ponudu širokog opsega – od slikarskih radova i crteža, preko grafike i fotografije, do skulpture i umetničkih objekata, koja će osim uobičajenih prazničnih, za ovu priliku biti  obogaćena i specijalnim popustima na pojedine radove. Osim umetničkih radova u ponudi će biti i stručne publikacije u izdanju Prodajne galerije ,,Beograd”, kao i katalozi koji prate galerijsku izlagačku delatnost protekle decenije.

                

Objekti i radovi na papiru V - segment Novogodišnje prodajne izložbe


Uoči  novogodišnjih praznika  galerija "Beograd" kreira poseban prodajni segment u okviru ove  postavke  sa objektima i radovima na papiru naših afirmisanih umetnika. Izloženi radovi pripadaju savremenoj produkciji, dok su pojedini  preuzeti iz privatnih zbirki  i čine ponudu jedinstvenih kolekcionarskih primeraka  od kojih će se neki po prvi put naći na tržištu umetničkih dela. Pored odabranih radova na papiru -  Zore Petrović, Ivana Radovića, Stevana Kneževića, Cvetka Lainovića i Miće Popovića, postavku čine grafike – Nikole Džafa, Aleksandra Leke Mladenovića, Maje Simić, Alana Bećirija, Branka Rakovića, Mihaila Petkovića; crteži Žolta Kovača, Vedrane Ivanović, Anđele Mujčić, Predraga Damjanovića; fotografije – Aleksandra Kelića i Zdravka Joksimovića; slike – Perice Donkova, Đileta Markovića, Aleksandra Cvetkovića i Kristine Ristić; asamblaži Saše Pančića i objekti Milice Crnobrnje Vukadinović, Gordane Kaljalović i Đorđa Odanovića.



Odabir radova sačinile su Jelena Krivokapić i Sanja Todosijević, istoričarke umetnosti


 



Datum objavljivanja: 19.12.2012.