Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nova Festival

Nova Festival - festival nove umetnosti je trodnevna umetnička manifestacija koja se održati od 13. do 15. oktobra u organizaciji udruženja “KomunikArt” .


 


Nova Festival - festival nove umetnosti je trodnevna umetnička manifestacija koja se održati od 13. do 15. oktobra u organizaciji udruženja “KomunikArt” i partnerskih ustanova, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva, Austrijskog kulturnog foruma iz Beograda, Collegium-a Hungaricum-a, Ambasade Republike Slovenije i Skupštine opštine Kovin.

 



Festival se ove godine održava u tri grada, u Pančevu, Beogradu i Kovinu, a program festivala sastoji se iz dve celine: pratećeg programa koji čini izložba stripova austrijskog kolektiva Tonto Comics i muzičko-vizuelni performans Different Trains Kvarteta Bilitis, i centralnog muzičkog programa u okviru kojeg će nastupiti pet sastava iz Srbije, Slovenije, Portugala, Mađarske i Austrije, koji na najbolji način reperezentuju aktuelnu domaću, regionalnu i evropsku savremenu i avangardnu muzičku scenu.

 



Takođe, Nova Festival je jedina manifestacija iz oblasti kulture u Srbiji koja sav promotivni materijal (plakati, flajeri, programi, katalozi) štampa na ekološkom, sertifikovanom recikliranom papiru.


 



 


 


Datum objavljivanja: 03.10.2016.