Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nominacija za Muzičke traume Miloša Tomića

Nominacija za „Muzičke traume“ Miloša Tomića za nagradu European Animation Awards Emile 2018.


 


Film „Muzičke traume“ Miloša Tomića nominovan je za Evropsku nagradu za animaciju Emile (European Animation Award Emile), i to u kategoriji za najbolju režiju kratkog animiranog filma. Pobednici u svim kategorijama će biti poznati 8. decembra. Na konkursu za eksperimentalni film nastanak ovog filma podržao je Filmski centar Srbije.

Ovaj film domaću premijeru je imao na Martovskom festivalu proletos u Beogradu, a međunarodnu na Animafestu u Zagrebu.Nedavno je na na Evropskom festivalu animiranog filma – BALKANIMA dobio nagradu za najbolji srpski animirani film. Osim na Balkanimi, film je osvojioo jo štri nagrade: Specijalno priznanje žirija na Anca International Animation Festivalu i Kinemastik International Short Film Festivalu, kao i Grand Prix Supertoon International Animation Festival-a. Prikazan je nedavno i na festivalu Doc Leipzig, kao  i u Tokiju, u Au Praxinoscope Gallery.

Za režiju i animaciju se postarao Miloš Tomić, dramaturškinja je bila Iva Brdar. Animatori su: Jelena Milunović, Vuk Palibrk, Mario Kolarić, Marija Đorđević, Kejti Voznicki. Montaža je delo Marka Simića i Marjana Rubeše. Kompozitor muzike je Vladimir Chab, a dizajneri zvuka: Mićun Jauković i Dako Puač. Grafičkim dizajnom promo-materijala bavio se Nikola Radojčić (Braća Burazeri). Producentkinja filma je Iva Plemić Divjak (Dribbling Pictures), a distributer filma  je kuća Bonobo studio iz Zagreba.


Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=I5e6vMYya4U


 



Datum objavljivanja: 04.12.2018.