Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Noć muzeja

Organizator najmasovnije kulturne manifestacije u Srbiji „Noć muzeja“, Umetničko produkcijska grupa „Noć muzeja“, poziva vas da se i ove godine dobro provedete u muzejima.


 


Sastanak vam je zakazan za 17. maj od 18 do 2 časa po ponoći, na preko 60 lokacija u Beogradu i na još toliko lokacija u još 19 gradova širom Srbije, koji će ove večeri otvoriti svoja vrata za sve one koje je ova groznica "noćmuzejske" večeri zarazila.


Organizator najmasovnije kulturne manifestacije u Srbiji „Noć muzeja“, Umetničko produkcijska grupa „Noć muzeja“, poziva  da se i ove godine dobro provedete u muzejima! Osim Beograda, odličan provod u jubilarnoj petoj Noći muzeja ove godine očekuje i žitelje čak 19 gradova Srbije, a to su: Novi Sad, Šabac, Valjevo, Niš, Pančevo, Kragujevac, Kraljevo, Jagodina, Zrenjanin, Sombor, Kikinda, Požarevac, Čačak, Subotica, Užice, Sirogojno, Kladovo, Vrbas i Zaječar. Prošlogodišnja i Prva nacionalna Noć muzeja, koja je održana u devet gradova Srbije, zabeležila je rekordnih 320.000 poseta i još jednom potvrdila da ova besana noć nije samo odličan provod, već i potreba da se bar jedno veče u godini elitna kultura prezentuje i konzumira na nešto drugačiji i zabavniji način.


Osnivači Umetničko produkcijske grupe Noć muzeja, Ana Jovanović i Mladen Petrović smatraju da su u tome i uspeli, jer dugački redovi ispred muzeja u protekle četiri godine, potvrđuju da im treba verovati kada obećaju dobar provod u muzejima. Ove godine beogradska Noć muzeja pruža neverovatan provod i to ne samo „u krugu dvojke“, već su u zabavu u muzejima uključeni i Zemun, Senjak, Košutnjak i Surčin. Radoznalima preporučujemo www.nocmuzeja.org.yu.


Preko 30 muzeja i galerija u gradu otvoriće vrata i kulturna kontaminacija će zahvatiti i ceo Novi Sad! Preporučuje se što veća izloženost ovom tipu zagađenja, jer je dokazano da izaziva pozitivne vibracije, tople emocije i dobro raspoloženje. Valjevo i Šabac, koji su prošle godine osetili čar Noći muzeja, ove godine učestvuju sa po više od deset lokacija. Ostali gradovi takođe preporučuju dobrovoljno izlaganje kulturnim institucijama, jer jer to jedini dan u godini kada se muzeji otvaraju za radoznale „noćmuzejce” i spremaju provod noću! Dvadeset gradova, osam sati trajanja opšte zabave u muzejskim i galerijskim prostorima.


Peta jubilarna Noć muzeja nudi ukupno preko 120 muzejskih i galerijskih prostora za zabavu u celoj Srbiji. Na posetiocima je da odaberu svog „noćmuzejskog” partnera, udobne cipele i da dobro isplaniraju svoju šetnju, jer smo iz pouzdanih izvora saznali da će i ove godine porasti broj gladnih za „noćmuzejskom” kulturom.  Noć muzeja se održava uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, Skupštine grada Beograda i drugih gradova učesnika, a podržavaju ga Međunarodni savet muzeja - ICOM i Muzejsko društvo Srbije, Ambasade SAD i Holandije, Institut Servantes, Gete Institut i Italijanski i Francuski kulturni centri.


 



Datum objavljivanja: 01.04.2008.