Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

No Tomorrow, Branka Katanovića

U petak, 27. februara u 19 sati u Galeriji FLU, Knez Mihailova 53, otvara se multimedijalna izložba autora Branka Katanovića, pod nazivom "No Tomorrow".
Branko Katanović

 


Branko Katanović je rođen 1972. u Loznici. Diplomirao na grafičkom odseku FLU 2004.Tokom studija priredio je dve samostalne i učestvovao na oko trideset grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Period od sledećih nekoliko godina obeležen je studijskim usavršavanjem i delovanjem na polju raznih vizuelnih medija.Kao rezultat toga primetna je promena koja se ogleda u značajnoj primeni  tehnoloških rešenja pri izvedbi i prezentaciji projekata. ''No tomorrow '' je produkt  jednog takvog istraživanja  nastalog tokom magistarskih studuja u klasi profesora Dragana Momirova.


Branko Katanović živi u Beogradu, bavi se digitalnom grafikom i drugim vizuelnim formama i medijima (od stripa, preko animacije, do videa). Radi kao predavač na odseku za dizajn interaktivnih medija na Fakultetu informacionih tehnologija.


 


Kroz multimedijalnu izložbu ''No tomorrow'', kompleksnost odnosa čoveka i tehnologije kao i višestruki alternativni scenariji tog odnosa prezentovani su u formi digitalnog printa i interaktivne kompozitne video instalacije.Virtuelni prostor softvera za 3D modelovanje i animaciju postao je prostor oblikovanja, artikulacije i simulacije tog odnosa.Izloženi artefakti su vizija mogućih dijametralno suprotnih ishodišta - sveta bez sutrašnjice, ili sveta mnogih sutrašnjica.


 


Datum objavljivanja: 24.02.2009.