Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Njujorški zvuci Vladimira Markoskog

Izložba slika Vladimira Markoskog u Galeriji Ulus (Knez Mihailova 37, Beograd) od 15. - 28 oktobra 2008. Otvaranje je zakazano 15. oktobra u 19 časova.

 


Vladimir Markoski završio je Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna, odsek konzervacija i restauracija uz studije zidnog slikarstva. Član je ULUS-a od 2000. godine i jedan od osnivača umetničke grupe HARD SOC. i asocijacije "Art of reality" .



Novi ciklus slika ovog provokativnog beogradskog likovnog umetnika, nekada člana grupe Hard Soc i asocijalice Art of Reality, predstaviće neke od ikona njujorške muzike scene i to u dijapazonu od Blondie do B52s, od Ramonesa do Beastie Boys, transponovane kroz njegov specifičan likovni izraz.



Naziv izložbe je preuzet od čuvene rubrike britanskog magazina New Musical Express, koji je u polje novinske kritike uveo mnoge post-pank i novotalasne bendove i služio kao osnovno štivo za mnoge muzičare, muzičke kritičare i fanove. Na samom otvaranju ove izložbe planiran je i kratak živi muzički nastup, sa izvođenjem numera koje su delovale formativno za muzički ukus i kulturološke obzore ovog umetnika, koji je niz godina uključen u razne muzičke projekte.


 Izložba "This is the sound of New York (Amsterdam) traje do 28. oktobra, 2008. godine.


 


 


Datum objavljivanja: 14.10.2008.