Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nikola Radosavljević: There’s a storm, only love remains

U toku je januarska virtuelna izložba Nikole Radosavljevića, “There’s a storm, only love remains”.

 



 


Virtuelnu izložbu “There’s a storm, only love remains”, Nikole Radosavljevića čini deset radova izvedenih tokom 2018. godine u tehnici suve igle. Uniformisanih dimenzija 50x70cm, nefigurativne kompozicije mogu se čitati kao projekcije mentalnih slika generisanih u senzitivnoj i iskustvenoj arhivi sećanja. Slojevito strukturisanje forme pretežno horizontalnim slaganjem trakastih formi i čistih površina koje odaje utisak grupisanja planova, potom isijavanje svetlosnih i kolorističkih akcenata i vizuelno-taktilna svojstva nervature samog papira daju vitalnost ovim asocijativnim predelima.

“U ime ovog utočišta formirana je izložbena celina koja u svom osnovnom značenju posmatrača vodi u beg od teskobe, tamo gde je ima, odnosno u bezbedni predeo gde vlada ljudskost, bliskost, mir- jednom rečju život. Bogato kolorisani prikazi smene dana-noći, plime-oseke, poplave-suše, itd. metafore su za emotivna stanja pročišćenja, opuštanja, razdvajanja i gubitka.” (iz teksta autora)



Nikola Radosavljević (1991. Užice) osnovne i master studije završio je 2015. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, atelje grafika i knjiga. Student je završne godine doktorskih studija FPU u Beogradu. Održao je preko 30 samostalnih izložbi i učestvovao je na više od 150 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu (Srbija, Holandija, Nemačka, Kina, Švajcarska, Rusija, Bugarska, Makedonija, Mađarska, SAD, Indija, Grčka…). Član ULUSa, ULUPUDUSa, UVUUa. Bavi se grafikom, crtežom i knjigom umetnika.



Više na: http://vi.galerijabeograd.org/


 





 


Datum objavljivanja: 20.01.2020.