Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ničiji il` svačiji, Zorana Tenšića

U sredu, 18. januara u 19 sati u Galeriji SKC Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 152a, otvara se samostalna izložba digitalnih printova autora Zorana I. Tenšića, pod nazivom, "Ničiji il` svačiji". Izložba traje do 28. januara, 2012. godine.


 


"Želja za kreativnošću prožeta snagom stvaralaštva, često ne poznajući granice, zna da vas odvede sa one druge strane, strane čudnovatog, prelepog, nesvakidašnjeg, da otkrije i druge ljubavi, sposobnosti, skrivene, znane negde duboko u nama. Prve digitalne slike, svaki zapis je rađen ručno, mišem, u programu "Paint", počele su da se rađaju 2000. godine kao nešto novo savremeno. Prateći savremene tehnologije pokušao sam da izrazim svoja osećanja na stari slikarski način (prostorom, oblikom i bojom), zadržavajući ličnu slobodu izražavanja, iskazujući želju za onim iskonskim vrednostima u svima nama, potrebom za ljubavlju, za hedonizmom..."

Zoran Tenšić


Kroz kreativnu igru u trenucima opuštanja, prenoseći melodiju i ritam u trptaje i pokret apstraktinih formi, umetnik na ovaj način transformiše oblike prirode u novonastale idealne odnose. Upoređuje ih, umnožava i kreira, pretvarajući ih dalje u nova likovna rešenja. Jedan detalj ili motiv spajanjem i ponavljanjem postaje nova nezavisna likovna priča. Izmeštanjem planova gradi različite strukture, kombinacije, koje u dvodimenzionalnoj ravni čine crtež, arabesku-apstrakciju. Imaginarne predstave od više elemenata ponavljanjem u serijama proizvode efekte treperenja i talasa, vizuelnih vibracija, pulsiranje same strukture crteža u ritmu muzike koju čuje samo umetnik. 

urednik, Nataša Brkić


 



Datum objavljivanja: 17.01.2012.