Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nezavisna kulturna scena Novog Sada

Razgovor sa predstavnicima Nezavisne kulturne scene Novog Sada, koji će se održati u sredu 12. oktobra 2016. godine u 12 časova u Omladinskom centru CK13, Vojvode Bojovića 13, Novi Sad.


 


Na konferenciji za štampu, Nezavisna kulturna scena će predstaviti svoje redovne aktivnosti i planove, kao i rezultate sastanka predstavnika Nezavisne kulturne scene sa članom gradskog veća za kulturu grada Daliborem Rožićem, koji je održan 7. oktobra 2016. godine.


Predmet sastanka i nastavka pregovora ticao se: problema prostora za rad i programe organizacija nezavisne kulturne scene i udruženja građana, kao i problem sufinansiranja troškova održavanja prostora koji bi se regulisao izradom novog pravilnika GUKa; zatim pitanje javnog konkursa za dodelu sredstava iz budžeta grada Novog Sada za realizaciju projekata iz oblasti kulture za jesen tekuće 2016. godine; kao i principa i učešća predstavnika nezavisne kulturne scene u izradi Akcionog plana kojim treba da se operacionalizuje usvojena Starategija kulturnog razvoja Grada Novog Sada.



Na konferenciji za novinare će govoriti: Zoran Gajić (Grupa za konceptualnu politiku), Nenad Mikalački (DRUID – Agencija za produkciji igranih, dokumentarnih i animiranih filmova i TV programa), Branka Ćurčić (Centar za nove medije_kuda.org) i Slobodan Stošić (član Šok Zadruge ex Art Klinike i član Upravnog odbora NKSS – Nezavisne kulturne scene Srbije).



Naša namera je da trećom konferencijom za štampu nezavisne kulturne scene nastavimo seriju javnih razgovora kojim bi pokrenuli i postupno rešili probleme i višedecenijsku ugroženost nezavisne kulture i udruženja građana u polju kulture u Novom Sadu, poštujući principe transparentnog, kolektivnog i javnog pregovaranja kako bi se uslovi delovanja udruženja građana u kulturi trajno poboljšali.


 


 



Datum objavljivanja: 11.10.2016.