Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

New Planets / Nove planete

Koncept izložbe, u Galeriji Glasnik, je da se kroz formu digitalnih printova na posebno izabranom papiru prikaže jedan novi završetak knjige Mali Princ.


 


Ideja projekta je da svojim likovno-grafičkim jezikom svako od članova grupe CYMO osmisli svoju verziju nove planete koju bi, figurativno rečeno, Mali princ posetio. Kroz formu plakata, ilustracija i digitalnih printova CYMO Kolektiv nam otkriva nove planete i upoznaje nas sa svojim intimnim viđenjem unutrašnjosti svojih bića, vizuelno prenoseći veru u nova pronalaženja i spremnosti da se bude pronađen.



Radove su uradili studenti II I III godine Fakulteta za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta u Beogradu, Odsek za grafički dizajn i vizuelne komunikacije. Za ovu priliku, radovi nastali tokom školske 2007/08. godine, specijalno i pažljivo su uklopljeni u celinu, dozvoljavajući sofisticirani pečat svakom od članova sa jedne strane, a sa druge definišući pročišćeni pristup i realizaciju CYMO radova.

 

Izložba Nove planete daje i specifičan model veoma uspešne saradnje profesora/ predavača i studenata.  



Izložbu prati katalog manjeg obima i prateći štampani program sa vizuelnim identitetom izložbe (nalepnica, bedž i mali skicen blok).



Isidora Nikolić je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, Atelje grafika i knjiga. Zaposlena je kao docent na Fakultetu za umetnost i dizajn Megatrend univerziteta, Odsek  za grafički dizajn i vizuelne komunikacije, na predmetima Plakat i Dizajn publikacija. Izlagala je na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, od kojih su neke: Belef, Cross Art; Lost Found, Tursko kupatilo; Good News Project, Mexico City; 1000 Postcards (1000 designers + 1000 thinkers), New York; Identita, Bienale grafičkog dizajna, Brno; Fenoman Publikum art kalendari, One Club, Njujork; Selection of Annual Reports, EBI, Dubai; Mostra di fine corse, Komo, Italija; Kanagawa International Graphic Exhibition, Japan.



Dobitnik je više nagrada: nagrade iz fonda Mihajlo Petrov za najuspešniji studentski rad – grafički list Velika nagrada Majske izlozbe, ULUPUDS; Grifon 2006, Grafički kolektiv; Golden bra for best small print, Magdalena, Slovenija; Golden bra for design, Magdalena, Slovenija.


 



Datum objavljivanja: 04.06.2008.