Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nevidljiva kultura

Nevidljiva kultura - Sajam nezavisne štampane produkcije, sre/24 – čet/25. decembar 2014. 14-19h, Biblioteka Branko Miljković, Bulevar kralja Aleksandra 298, Beograd.


 


Četvrtak,25. decembar 2014. od 18h – Javni razgovor sa gostima:



Milena Dragićević Šešić, Saša Rakezić, Urednici Supervizuelne, Milan Bosnić





Sledeće nedelje dešavaće se Sajam nezavisne štampane produkcije NEVIDLJIVAKULTURA kao inicijativa sa same samoorganizovane i vaninstitucionalne scene.Sajam je zamišljen kao poluformalno/neformalno okupljanje svih zainteresovanihza neverovatno bogatu nezavisnu/samoorganizovanu najčešće, ali ne isključivo,profesionalnu kulturnu produkciju kojom smo okruženi, a koja je nevidljiva ujavnim medijima i u zvaničnim predstavljanjima kulture u Srbiji i van nje.



Pozivamo sve zainteresovane nezavisne/samoorganizovane jednokratne ilivišekratne izdavače iz oblasti savremene umetnosti i kulture iz cele Srbije dadoprinesu Sajmu svojom produkcijom štampanih i elektronskih izdanja (najboljeoba): knjigama, katalozima, deplijanima, brošurama, plakatima, fanzinima,magazinima i časopisima, ulaznicama, flajerima, i svime onim što mislite daobuhvata nezavisnu štampanu produkciju, nastalu od kraja osamdesetih do danas.



Sav materijal donosi se direktno na Sajam (24. i 25. decembar, 14-19h) ilise javite ako želite da ga pošaljete poštom. Doneti materijal može da se ostavida bude deo biblioteke/fundusa nezavisne štampane produkcije, a može i samo dase pokaže, uz molbu organizatora da se informacija o tom materijalu uvrsti ubazu podataka (popis i dokumentacija rade se na licu mesta).



Takođe, ukoliko želite da uradite promociju knjige, promociju izdavačkihpoduhvata (velikih i malih) i radionica ili bilo kakav drugi javni program uokviru Sajma a u vezi sa predstavljanjem nezavisne/samoorganizovane štampaneprodukcije – imate tu mogućnost; javite se do ponedeljka, 22. decembra.



Ovo je tek skromni početak napora da se uobliči Baza podataka nezavisnekulture sa Balkana u javnu i uvek dostupnu Internet bazu informacija (sajt www.b-i-a-d.net će uskoro biti funkcionalan), u okviru koja jeplanirana i e-biblioteka.


 



Datum objavljivanja: 24.12.2014.