Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Neverovatne priče neprimetnih života

Izložba fotografija "Neverovatne priče neprimetnih života" autora Marija Boče nastavlja, i u 2010, svoj put kroz Srbiju. Ona stiže na svoju osmu stanicu, u grad Zrenjanin, u ponedeljak 1. marta 2010.

 


Izložba Marija Boče, osmišljena još 2009. u okviru nedelje inicijativa posvećenih invaliditetu i socijalnoj inkluziji, jezikom fotografije priča o neverovatnim životima, vrlo često neprimetnim, osoba sa invaliditetom u Srbiji. Izložbu će propratiti projekcija istoimenog dokumentarnog filma Emanuela Čikonija i Jelene Rosić.


Otvaranje izložbe održaće se 1. marta u 19.00 h, u  Savremenoj galeriji Zrenjanin (Trg slobode 7). Posetioci će moći da posete izložbu  do subote, 6. marta, svakog dana od 8.00 do 20.00 h.


Projekat "Neverovatne priče neprimetnih života" nastao je na inicijativu Ministarstva spoljnih poslova Italije - Italijanske kooperacije za razvoj, a pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalne politike Srbije.


Prilaz izložbenom salonu Savremene galerije Zrenjanin opremljen je rampom koja omogućava pristup osobama sa invaliditetom.


 


Datum objavljivanja: 22.02.2010.