Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nesvrstani – tjedan za ljude i umjetnost

LAUBA, Zagreb, 22 - 27. 5. 2018. Nesvrstani – tjedan za ljude i umjetnost Nesvrstani – to je nova velika stvar u gradu. Svježi, vitalni, uzbudljivi umjetnici, najvažnija imena budućnosti na jednom mjestu - uz puno glazbe, filmova, radionica i dobre zabave.


 


Kulturna ponuda Zagreba u posljednje vrijeme življa je no ikada. Osnivaju se novi filmski festivali, izložbe je teško i nabrojati, na koncerte omiljenih bendova sad možemo svake večeri, a dolaskom proljeća i grafiteri vade iz podruma svoje sprejeve. Međutim, od ove godine sav taj kulturni pogon seli se na jedno mjesto ‒ u poznatu zagrebačku Laubu, nezaobilaznu kulturnu točku.



Naime, od ove godine u Laubi se po prvi puta održava Nesvrstani – tjedan za ljude i umjetnost – izravan susret galerista, umjetnika, kustosa, kolekcionara i publike na kojem će 12 nezavisnih galerija i umjetničkih inicijativa izložiti na prodaju selekciju djela eminentih hrvatskih umjetnika.



Nesvrstani – tjedan za ljude i umjetnost je umjetnička konvencija na kojoj profesionalci iz različitih područja umjetnosti izmjenjuju znanja i iskustva, dok javnost svjedoči novim idejama i aktualnim umjetničkim strujanjima. Na taj način može se steći, ne samo uvid u suvremenu umjetničku produkciju, već i niz posebnosti koje obilježavaju hrvatsko tržište umjetnina, te galerijski sustav i nezavisnu umjetničku scenu kao jedne od još uvijek nedovoljno vidljivih, ali bitnih aktera. 



U sklopu programa održat će se i okrugli stolovi i predavanja, a u dvorišnom prostoru Laube posjetitelji će moći uživati u live street artu, nastupima poznatih bendova i DJ-a,  projekcijama najboljih filmova s Motovun film festivala te bogatom programu radionica za djecu i mlade.



Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom jedinstvenom umjetničkom događanju, gdje će svaki ljubitelj suvremene umjetnosti i kulture pronaći nešto za sebe.



 


 


Datum objavljivanja: 23.04.2018.