Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nepristajanje/Nonacceptance

Produkcija ShockART poziva na Nepristajanje/Nonacceptance, dvojezični multimedijalni projekat Olivere Miloš Todorović sreda, 25. mart, u 19.30 O3ONE, Andrićev venac 12. 10 godina posle... da proverimo da li i dalje verujemo?

 


Promovisana pre 10 godina, dvojezična multimedija Nepristajanje/Nonacceptance, knjiga i CD ROM,  obuhvataju 19 radijskih intervjua zajedno sa delovima muzičkog izbora gostiju snimljenih u Radiju Studio B i B92 od 1995. do 1999. 


NEPRISTAJANJE se nametnulo kao važan korak u pravcu moralne rekonstrukcije razmišljanja u Beogradu i njegove slike napolju onih koji su želeli da žive drugačije od režimskih predstavnika koji su svetu prikazivali Srbiju.


Nepristajanje je odgovor na pitanje da li smo pristali da nam amputiraju duh.


 


Intervjuisani-Tijana Mandić, Teofil Pančić, Era Milivojević, Žikica Simić, Nikita Milivojević, Oliver Nektarijević, Nikola Šindik, Dragan Protić, Dijana Milošević, Vladimir Perić, Radivoje Andrić, Siniša Kovačević, Dušica Knežević, Velimir Kazimir Ćurgus, Danilo Milošev Wostok, Dejan Anđelković, Miomir Grujić Fleka, Maja M Marinković i Milan St. Protić, za vreme tromesečnog bombardovanja govore o svojoj ulozi i odgovornosti u onome što se dešavalo, o tome da li je patriotizam kolektivno ili individualno osećanje, da li je moguća apsolutna diktatura, da li ovde može da se desi promena, da li je demokratija zloupotrebljen pojam, da li treba da budemo jedinstveni, koliko nas muzika koju volimo određuje? 


NEPRISTAJANJE je dokument o našem kulturnom i političkom identitetu, razlog za ljude da se vrate u Beograd u budućnosti ili razlog da ostanu u Srbiji.


www.shockart.orge-mail:shockart@yahoo.com


Datum objavljivanja: 23.03.2009.