Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Negde drugde

Otvaranje izložbe slika,crteža i kolaža, Sofije Popović u galeriji Doma omladine Beograda, održaće se u utorak, 1. jula u 19h. Izložba traje do 13. jula.

 


Sofija Popović o svom radu kaže ''U pitanju je serija slika i crteža, mahom kolaža. Okosnicu čine novinske fotografije odabrane na osnovu veoma subjektivnog utiska da ljudi prikazani na njima ne žele da budu na mestima na kojima se u datim trenucima nalaze. Pomisao da je život negde drugde / nešto drugo (bila to istina ili samoobmana) i nemogućnost odlaska primoravaju nas da pribegnemo alternativama; unutrašnja emigracija, pravljenje 'svog' sveta, sloboda da se ne poštuju tuđa, već prave sopstvena 'pravila' koja neće ugroziti nikoga sem, možda, samog tvorca.''



Sofija Popović je rođena 1979. u Beogradu. Diplomirala je na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Jovana Sivačkog 2005. godine. Trenutno radi na pripremi magistarske izložbe. Dobitnica je nagrade za osobenu kreativnu inovaciju iz fonda ''Miloš Bajić'', 2004. godine. Članica je ULUS-a od 2008. godine. Ovo je njena prva samostalna izložba.


 


 



Datum objavljivanja: 27.06.2008.