Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nebojša Rakonjac: Dečak i sunce

U sredu 6. juna sa početkom u 20. časova, otvara se samostalna izložba slika Nebojše Rakonjca pod nazivom "Dečak i sunce". Izložba u Galeriji U Podrumu traje do 16. jula.


 


Ovom izložbom, galerija "U Podrumu“, započinje saradnju sa ustanovom kulture - Prodajnom galerijom Beograd koja već 5 decenija okuplja, promoviše, afirmiše i aktivno učestvuje u izgradnji likovne scene i tržišta umetnosti Srbije. Renome  Prodajne galerije Beograd i izgrađen kulturni sadržaj galerije  U Podrumu garantuju kvalitet izbranih radova i umetnika koji će biti predstavljeni.



Na Kosančićevom vencu, koji duže od jednog veka okuplja likovne stvaraoce, ljubitelje i poštovaoce umetnosti, povodom započete saradnje dve galerije i otvaranja izložbe, biće organizovan koktel na kom će se služiti vina Podruma Radenković uz zvuke Bossa Nova Jazz-a.



Nebojša Rakonjac (1970) diplomirao je i magistrirao na odseku za slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Član je ULUS-a od 2002. godine. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.



Osnovna tema ciklusa slika  "Dečak i sunce" koji će biti predstavljeni u galeriji U Podrumu su emotivni i vizuelni doživljaji umetnika izvedeni u tehnici ulje na platnu. Slike intenzivnog kolorita, pune svetlosti i suptilne emotivnosti dočaravaju divne porodične trenutke. Motivi slika nalaze polazište u oslikavanju ljudi, dece i hvatanju trenutka u pokretu. Slike su ujedno i metafora karaktera i ljudskih odnosa smeštenih u ambijent jednog sasvim običnog letnjeg dana. Sve ovo je dobro poznato svakome od nas, budi topla ljudska osećanja i lepe uspomene.

 

"Ciklus slika  "Dečak i Sunce" svojevrsni je svetlosni dnevnik, beležnica istraživanja i otkrivanja tanane tajne svakodnevnih prizora. Na drugi pogled otkriveni svet donosi beskonačnu igru boja u svojim najčistijim vibracijama sunčevog spektra. Svetlo i senka osnovni su motivi Nebojšinih slika. Pomno prateći njihov ples, predočava nam on svu neobičnost i čaroliju običnog letnjeg života."



(Iz teksta kataloga: Milica Rakonjac)


 


 



Datum objavljivanja: 02.06.2012.