Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nebojša Milošević: Ausgang

U Galeriji likovnih i primenjenih umetnika Kraljevo od 17. - 24. septembra, 2013. godine, održaće se samostalna izložba radova autora Nebojše Miloševića, pod nazivom, "Ausgang".


 


" ... svet urbanog na indirektan način postaje svet prirode, a socijalno iskustvo  pojedinca daleko važnije  od ispoljavanje njegovog psihološkog stanja. Postupkom isecanja  pojedenih fragmenata  iz urbanog "folklora" kojim je okružen, autor montira odredjene situacije iz života socijalizovanog pojedinca, dovodeći do apsurda položaj visokorazvijenog, društveno poželjnog  čoveka. Nivoi socijalizacije, kojima se autor bavi i kreću se od onih mikro, najintimnijih, krajnje ličnih zahteva, do makro  ambicija  vezanih za  pitanja verske, nacionalne ili političke opredeljenosti, otkrivaju gotovu prisnu zavisnost čoveka od mašine - predmeta, predmeta koji postupno prestaje da bude deo njegovog svakodnevnog života, a postaje  deo  ličnog senzibiliteta urbanizovanog pojedinca ..."

Svetlana Jovanović – istoričar umetnosti / izvod iz recenzije "EL ELECTRICO!"

 

 

Nebojša Milošević je rođen 1968 u Kosovskoj Mitrovici. Završio Fakultet umetnosti u Prištini. Član ULUSa. Izlagao na mnogobrojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Vanredni profesor na Akademiji umetnosti u Zvečanu. Živi i radi u Beogradu.


 



Datum objavljivanja: 10.09.2013.