Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nebojša Aleksić: Predočavanje 2021

U ponedeljak 30. avgusta u 19h. u galerijskom prostoru umetničke inicijative KVART BW, Bulevar Vudroa Vilsona 12, TC Galerija, ulaz 1, 2. sprat, biće otvorena izložba slika i crteža “Predočavanje 2021” Nebojše Aleksića.


 


Na Aleksićevoj novoj samostalnoj izložbi beogradska publika imaće priliku da vidi slike na platnima koje su nastajale u periodu od 2000. godine pa do danas. Ova mala retrospektivna izložba obuhvatiće i radove iz umetnikovih ranijih stvaralačkih faza koji će nam pomoći da steknemo utisak i naslutitimo tok njegovog umetičkog istraživanja.



 “Nebojšini radovi, kao snaga i krhkost, svetlost i tama, odlučnost i akcija ali i dubina promišljanja i emocija, jesu kako u idejnom, tako i u tehničkom smislu višeslojni, natopljeni egzistencijalnim pitanjima ali i odgovorima koji su istovremeno najjednostavniji, prirodni i laki ali i zahtevni i kompleksni kao sam život.” (Ana Kršljanin – istoričarka umetnosti)



Izložba “PREDOČAVANJE 2021” će biti otvorena za posetioce do 11.09.2021. godine. Radno vreme galerije je svakog dana od 11 do 19h. Ulaz je slobodan.


 



Datum objavljivanja: 26.08.2021.