Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nebojša Adamović, Stefan Lukić i Veljko Vučković: Crta

Do 18. juna, u Galeriji Doma kulture Studentski grad, traje izložba autora Nebojše Adamovića, Stefana Lukića i Veljka Vučkovića, pod nazivom, "Crta".





 "U osnovi interesovanja trojice umetnika čiji radovi čine ovu izložbu je potez. U slikarskim  praksama on obično predstavlјa mogućnost adekvatnije obrade površine, ali istovremeno i način na koji se materijalnost slike prilagođava izvesnim kompozicijskim rešenjima. Otuda za njih potez predstavlјa izvesnu relaciju, tačnije izvestan odnos između dve tačke nekog prostora. Da bi se potez detalјnije proučio i preciznije izveo potrebno je da se navedena relacija tretira kao vektor (veličina koja ima svoju određenu vrednost i pravac, upravlјena veličina). On se uvek odvija duž određene linije, odnosno u skladu sa određenom crtom. To je početak njegove artikulacije."





Velimir Popović



 



Nebojša Adamović je student četvrte godine osnovnih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku za primenjeno slikarstvo. Dobitnik je Nagrade za crtež Miodrag Vujačić Mirski.



 

Stefan Lukić je student četvrte godine osnovnih studija na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku za primenjeno slikarstvo. Proveo je jedan semestar, kao učesnik razmene studenata, na École des Beaux-Arts u Parizu. Dobitnik Nagrade za slikarstvo Fakulteta primenjenih umetnosti.



 

Velјko Vučković je diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku primenjeno slikarstvo, gde trenutno pohađa master studije. Dobitnik Nagrade Momčilo Moma Marković za najbolјi crtež malog formata, i tri pohvale.



 



Radno vreme Galerije: svakog dana osim nedelje od 17:00 - 21:00



Ulaz slobodan


 



Datum objavljivanja: 05.06.2018.