Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ne buljite tako romantično

Poziv na vođenje i razgovor o izložbi „Ne buljite tako romantično“, koje će se održati u petak, 27. decembra, u 18h. Postavku će predstaviti kustoskinja Dunja Petković.


 


Izložba „Ne buljite tako romantično“ je nastala kao rezultat kustoske radionice „Izložbotvornica“ i predstavlja ciklus snimljenih video dijaloga između umetnika i kustosa. Uzimajući u obzir strukturu odnosa umetnika i kustosa prilikom osmišljavanja izložbe, autorka je odlučila da dileme koje su se pojavile u tom procesu metodološki ispita postavljanjem pitanja koja su aktuelna na domaćoj umetničkoj sceni. Ona se ne tiču samo učesnika i njihovog kustoskog odnosno umetničkog opusa, već i pitanja konstruisanja sadržaja koji korespondira sa prvobitnim problemom sa kojim se autorka susrela: kako, kao kustos, uspostaviti saradnju sa umetnikom. U projektu učestvuju: (kustosi) Branislav Dimitrijević, Miroslav Karić, Dušan Savić, Teodora Jeremić, Katarina Kostadinović, Darko Vukić, i (umetnici) Ivan Šuletić, Iva Kuzmanović, Slobodan Stošić, Luka Cvetković, Lazar Njegomirović i Anastasija Pavić.





Dunja Petković (1995, Beograd) je studentkinja četvrte godine istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Sa grupom studenata je 2018. godine postavila izložbu „Umetnost u doba klasnog rata“ u Ostavinskoj galeriji.



Datum objavljivanja: 25.12.2019.