Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Nataša Kokić & Ojsten Agerlie, Ne mesta

U četvrtak, 5. juna u 20 sati,u Likovnoj galeriji KCB-a, otvara se izložba, Nataša Kokić & Ojsten Agerlie, "Ne mesta". Izložba pokazuje istraživački postupak dvoje umetnika na temu pejsaža i bliskih memorijskih mesta, rađen u tehnikama karakterističnih autorskih opusa, u medijima crteža i fotografije.


 


Izložba Nataše Kokić i Ojstena Agerliea pokazuje istraživački postupak dvoje umetnika na temu pejsaža i bliskih memorijskih mesta, rađen u tehnikama karakterističnih autorskih opusa, u medijima crteža i fotografije. Dijalog koji uspostavljaju dela beogradske umetnice i umetnika iz Osla prati se kroz tradicionalnu likovnu temu pejsaža na više nivoa: kroz prizore udaljenih i imaginarnih prostora u Natašinim radovima, do bliskih prostora određenih ljudskim prisustvom u Agerlijevim radovima. Kako u istraživačkom postupku tradicionalne teme komuniciraju i razmenjuju svoja iskustva umetnici iz različitih geografija, ali bliskog likovnog i vizuelnog senzibiliteta, pokazuju Natašini crteži velikih dimenzija (200x100cm) i svedenog kolorita, i Aligijerijeve crno-bele fotografije intimnih sadržaja.



Nataša Kokić je diplomirala i magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2000. godine izlagala je na velikom broju samostalnih i međunarodnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Ostvarila je studijske boravke u Holandiji i na Islandu. Dobitnica je nagrade Kulturkontakta i više nagrada za crtež. Bila je finalista nagrade Mangelos 2007. godine. Dela joj se nalaze u privatnim kolekcijama i korporacijama u Srbiji i Austriji.



Ojsten Agerlie je završio Umetničku akademiju u Oslu. Samostalno i grupno je izlagao na izložbama u Norveškoj, Srbiji i inostranstvu. Zaposlen je u Nacionalnoj umetničkoj galeriji u Oslu.


 



Datum objavljivanja: 02.06.2014.