Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Naši umetnici u svetu

Beogradski slikar srednje generacije Mile Šaula izlaže u Briselu, Bolonji, Lionu i Parizu, ove jeseni.

 


Od 6. do 13. septembra u briselskoj galeriji "Art contemporary gallery Croissant"   izlagao je sa jos dva autora,iz Japana i Francuske. Ovom prilikom umetnik je izložio osam radova na papiru iz serije radova (slike i crteži) koje je pripremao  za samostalno izlaganje u nastupajućem periodu. Radi se o galeriji savremene umetnosti koja okuplja likovne umetnike iz čitavog sveta.  Predstavnici  pomenute galerijeupoznali su se sa slikarstvom ovog  našeg umetnika na prethodnim izlozbama u Parizu  pa je tako došlo i do ove saradnje.            


Od 16.septembra do 10.oktobra  u "Galleria d'arte 18", u Bolonji  naš umetnik će se pojaviti sa još osam italijnskih umetnika, gde će svaki izložiti po tri rada..Galerija je vrlo eminentna u svetu italijanskog savremenog slikarstva. 


U novembru mesecu Mile Šaula, učestvuje na dva velika i značajna salona u Francuskoj:  To su Salon du Lyon et sud-est (Llion 31,oktobar-16.novembar) i  Salon du dessins (Salon crteža ,Pariz,20.-30.novembar). 


Mile Šaula /1970.g./ živi I radi u Lazarevcu.Završio je Tehnološki fakultet u Beogradu.Studirao je istoriju umetnosti.Član je ULUSa od 2001.godine.Njegovo slikarstvo krenulo je od istraživanja i kombinovanja  pigmenata od prirodnih materijala /cigla, ugljen, pesak / uz dodatak  drugih pigmenatau formi i poetici apstraktnog slikarstva.  Vremenom, upustivši se u slikarstvo / crtež na papiru,  kombinovanim tehnikama, on je donekle izmenio poetiku svog stvaralaštva, ostajući veran suptilnim odnosima istančanih bojenih vrednosti, uvodeći senzibilniji crtež koji podržava simbole, ostajući veran poetskoj apstrakciji…  


U Galeriji SULUJ, ovaj autor je dva puta samostalno izlagao,2001 i 2004


 


Datum objavljivanja: 15.09.2008.