Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Narodni muzej Valjevo

Povodom proglašenja za najbolji muzej u Srbiji u 2007. godini, u ponedeljak 26. maja u 10 sati u Galeriji Narodnog muzeja Valjevo biće održana konferencija za novinare.


 


U poslednje tri godine, ovo je drugi put da valjevski muzej dobije nagradu Muzejskog društva Srbije. Podsećamo da je Narodni muzej Valjevo 2005. godine dobio nagradu ''Mihailo Valtrović'' za dostignute rezultate tokom prethodne godine, u kojoj je svečano otvorena stalna postavka u podrumu objekta Muselimovog konaka, na temu - ''Seča knezova''.

Sredinom 2007. godine Narodni muzej Valjevo je, kao krunu višegodišnje građevinske rekonstrukcije i institucionalne revitalizacije, otvorio centralnu kompleksnu postavku Treća dimenzija prošlosti – pogled iz budućnosti koju je za godinu dana njenoga rada obišlo više od 22.000 posetilaca. Značajan napor, stručnost, entuzijazam, kao i brojne inovacije u tehnikama prezentacije, koje su muzeografsku naraciju približili savremenom posetiocu stručna komisija Muzejskog društva Srbije je nagradila ponovnom dodelom najprestižnije stručne nagrade.

Proglašenje dobitnika nagrada i dodela Plakete sa poveljom Mihajlo Valtrović su održani na svečanoj sednici Muzejskog društva Srbije koja je organizovana u Narodnom muzeju u Kraljevu.  


 



Datum objavljivanja: 26.05.2008.