Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Narodni muzej u Beogradu

Mr Bojana Borić-Brešković, sadašnji vršilac dužnosti direktora imenuje se za direktora Narodnog muzeja u Beogradu-ustanove kulture od nacionalnog značaja.


 


OBAVEŠTENjE



Na osnovu člana 35 st. 4 Zakona o kulturi (Sl. glasnik RS br. 72/09), člana 39 stav 1 Statuta Narodnog muzeja u Beogradu, del.br. 2/2-1 od 15.03.2011, a u skladu sa preporukom ministra kulture i informisanja, akt Ministarstva kulture i informisanja del.br. 110-00-246/2013-01 od 18.09.2013, koji je kod Narodnog muzeja zaveden pod del.br. 2/4 od 23.09.2013, Upravni Narodnog muzeja u Beogradu, odlučujući o predlogu kandidata za direktora Narodnog muzeja u Beogradu – ustanove kulture od nacionalnog značaja, na sednici koja je održana dana 23. decembra 2013. godine jednoglasno je doneo Odluku o predlogu kandidata za direktora Narodnog muzeja u Beogradu – ustanove kulture od nacionalnog značaja.



Nakon detaljne analize dostavljene dokumentacije kandidata za direktora Narodnog muzeja u vidu Predloga programa rada i razvoja Narodnog muzeja u Beogradu za period od četiri godine, predstavljanja programa rada obaju kandidata, bogate stručne biografije i bibliografije, uvidom u mišljenje zaposlenih putem anonimne ankete i svestrane rasprave na sednici Upravnog odbora u punom sastavu, i uz prisustvo predstavnika javnosti u svim fazama izbornog postupka, Upravni odbor Narodnog muzeja u Beogradu JEDNOGLASNO je odlučio da Ministarstvu kulture i informisanja, odnosno Vladi Republike Srbije sa velikim zadovoljstvom predloži da se mr Bojana Borić-Brešković, sadašnji vršilac dužnosti direktora imenuje za direktora Narodnog muzeja u Beogradu-ustanove kulture od nacionalnog značaja.


 



Datum objavljivanja: 24.12.2013.