Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Narodni muzej u Beogradu

Stručno vođenje kroz izložbu "Čast nam je izvestiti Vas..." u četvrtak, 23. jul 2009. u 18 časova, atrijum Narodnog muzeja u Beogradu.

 


Želeći da svim posetiocima omogućimo da se kroz raznolike medije: sliku, reč, broj, ili kulturno dobro, upoznaju sa raznorodnim aspektima života jednog Muzeja tokom izložbe Čast nam je izvestiti vas.....koja je posvećena 165. godišnjici Narodnog muzeja u Beogradu, svakog četvrtka u 18 organizujemo stručno vođenje kroz izložbu.


Rastući i prožimajući tri stoleća Narodni muzej u Beogradu je uvek bio odraz političkog i ekonomskog okruženja ali na prvom mestu slika živog kulturnog razvoja. Tokom ovonedeljnog stručnog vođenja, kada će Vas kroz postavku provesti muzejski savetnik Neda Jevremović, o značaju i mestu Muzeja u razvoju naše svesti o baštini i baštinjenju saznaćete kroz kazivenje o posetama izuzetnih pojedinaca. Pored toga što će te imati prilike da saznate ko je sve pored Nikole Tesle, kneza Nikole ili Josipa Broza Tita posetio Muzej, podsetićete se velelepnosti i grandioznosti institucije koja je bila nezaobilazno polazište u itineraru svakog gosta Beograda i Jugoslavije.


Portfolio Narodni muzej u Beogradu


 


 


Datum objavljivanja: 21.07.2009.