Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Narodni muzej sugrađankama

Povodom međunarodnog Dana žena, 8. marta od 13 do 15 časova, Narodni muzej u Beogradu organizuje druženje uz razgovor u Atrijumu Narodnog muzeja pod nazivom Narodni muzej sugrađankama.


 


Tog dana, ulaz za dame u Narodni muzej i Muzej Vuka i Dositeja biće besplatan.



Sa namerom da i ove godine poklonimo nešto posebno ženskom delu populacije za Dan žena nastavljamo aktivnost koju je Narodni muzej započo pre sedam godina. U centralnoj zgradi Narodnog muzeja bićemo domaćini sugrađankama tokom dva prijatna sata. Uz razgovor, kafu i druženje sa članicama kolektiva Narodnoh muzeja angažovanih na različitim muzejskim poslovima, pored mogućnosti za nepsrednije upoznavanje i razgovor, biće organizovano i dodatno stručno vođenje u 14 časova za zainteresovane sugrađanke i gošće Beograda.



Biće nam zadovoljstvo da čujemo od posetiteljki neke njima značajne priče koje se odnose na društveni položaj i prava žene. Podsećajući se zanimljivih prošlosti u autentičnom izložbenom prostoru sa jedinstvenim eksponatima, moći ćemo da ih uporedimo sa savremenim temama. Domaćini sugrađankama će biti zaposleni Narodnog muzeja.


 





 


Datum objavljivanja: 06.03.2019.