Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Narodni muzej leti

U okviru izložbe Edgar Dega. Trenuci posmatranja u četvrtak 27. jula u 18 časova u Galeriji SANU, biće održano predavanje Dega i muzika.


 


Tom prilikom će  dr Ivana Medić sa muzikološkog instituta SANU govoriti o muzici druge polovine 19. veka u Francuskoj i o izuzetnom uticaju koji je imala na stvaralaštvo čuvenog Edgara Degaa.



Kroz ovu izložbu na kojoj su predstavljeni radovi iz kolekcije Narodnog muzeja omogućena su i stručna vođenja sredom u 13 i četvrtkom u 17 časova.


Muzeju Vuka i Dositeja, tokom leta svakog petka u 12 postaje Muzej za bake, deke i unuke. Dok deca upoznaju muzej na njima zanimljiv interaktivni, radioničarski program, odraslima uz stručno vođenje prdstavljamo izložbenu postavku ovoga muzeja.



U subotu, 29. jula u dvorištu Muzeja Vuka i Dositeja održaće Letnja serenada nastupom trija Youkali. Trio čine Katarina Radovanović, sopran, Stevan Karanac, tenor i Dijana Đorić za klavirom. Koncert realizujemo u saradnji sa organizacijom „Kulturni element“.



U nedelju, 30. jula u podne održaće se razgovor o Herojima Dorćola odnosno o ličnostima čija imena nose ulice u neposrednom okruženju Muzeja Vuka i Dositeja.



Ulaz ne sve programa je besplatan i nije potrebna prethodna najava.


 



 


Datum objavljivanja: 26.07.2017.